Vuurwerk: waaraan te denken?

Gewoon vuurwerk mag je niet het hele jaar door afsteken. Gelukkig is het wel mogelijk dit te laten uitvoeren door een vuurwerkbedrijf. Dan is er wel een vergunning nodig, maar die kunnen bedrijven vaak zelf regelen. De hele voorbereiding, inclusief vergunning aanvragen en het opzetten van een show, kan een aantal weken tot maanden in beslag nemen, dus houdt hier wel rekening mee wanneer je vuurwerk overweegt voor jouw bruiloft.

Vuurwerk regelen via een bedrijf is meestal niet goedkoop, maar er zijn aanbieders die onder € 1000,- een spetterend einde aan jouw trouwdag geven. Zoek je een goedkoper alternatief? Kies dan voor een show met vuurwerkteksten, andere vuurwerkvormen (brandende letters en vormen) of bijvoorbeeld een bord met een tekst, omringd door licht siervuurwerk of fonteinen.

Een leuk alternatief voor echt vuurwerk is licht partyvuurwerk. Dit is goedkoop, vergunningvrij en kan binnen afgestoken worden. Kijk op fun-en-feest.nl en feestbeest.nl. Een aantal voorbeelden van wat er mogelijk is:

Confettikokers

De ronde kokers bevatten confetti die met een simpele handbeweging meters de lucht in geschoten worden. Schrik niet, want de kokers geven een knal en kunnen de confetti enkele meters verschieten.

Foto: Fopshop.nl

Foto: Fopshop.nl

IJsfontein

IIsfontein zijn kinderveilig vuurwerk dat prima binnen afgestoken kan worden. Ook de bruidstaart kan hiermee versierd worden. Er zijn diverse kleuren beschikbaar, van goud en zilver tot groen en rood.

Beeld: fun-en-feest.nl

Beeld: fun-en-feest.nl

XL sterretjes

Met sterretjes van 30 cm lang geniet u echte lang van dit koude vuurwerk. Met deze sterretjes maak je een mooie erehaag buiten het gemeentehuis of de kerk, of geef je een eerste of laatste dans wat meer glans.

Foto: Epic Fireworks via Flickr

Foto: Epic Fireworks via Flickr

You may also like

Meer: Vuurwerk