Trouwvervoer Top 5

Trouwauto’s zijn voor veel stellen essentieel. Zo zorgen ze voor een mooi plaatje op trouwfoto’s. Maar over trouwvervoer kunnen stellen nog wel eens wat discussie hebben. Vaak willen mannen een snelle sportauto, terwijl vrouwen liever gaan voor een romantische koets. Wil je weten wat de meest populaire soorten trouwvervoer zijn? Wij hebben onze top 5 voor jou op een rijtje gezet:

Snelle sportwagen

Vraag je mannen wat voor soort auto zij als trouwvervoer zouden willen, dan is het antwoord bijna altijd een sportwagen. Niet alleen grote kleine meisjes, maar ook voor mannen dromen van hun perfecte trouwauto, en aangezien de trouwdag meestal wordt gezien als de dag van je dromen, willen mannen hun droom laten uitkomen: zelf in een Ferrari of Lambourghini rijden. Toch zijn deze lage snelle auto’s niet zo handig voor bruiden met een strakke óf juist wijde hoepelrok.

Derek Adkins via Flickr

Foto: Derek Adkins via Flickr

Oldtimer

Bruidsparen met een voorliefde voor het verleden kiezen een oldtimer. De favoriet onder de oude auto’s is zonder twijfel de Rolls Royce, maar helaas hangt hier wel een prijskaartje aan vast. En het zou zo jammer zijn dat de rest van jouw bruiloft weg gebudgetteerd moet worden voor nog geen uurtje rijden. Een goedkoper alternatief is dan bijvoorbeeld een (witte)kever of eend. Voor hippies is een VW busje een mooi vervoersmiddel. En voor milieubewuste bruidsparen zijn er ook elektrische oldtimers te vinden.

Jennifer Morrow via Flickr

Foto: Jennifer Morrow via Flickr

Paard en wagen

Romantische zielen willen maar één ding: met een koets naar de ceremonie. Zo zijn er koetsen waarvan de kap naar beneden kan, dichte koetsen, geheel open koetsen en Assepoester-koetsen. Helaas zijn wel een aantal maren voor een koets, want de locaties zoals het huis van de bruid en het gemeentehuis kunnen niet al te ver uit elkaar liggen. Ook is een koets misschien wat koud en onhandig tijdens een winterbruiloft.

Ash Berlin via Flickr

Beeld: Ash Berlin via Flickr

Cabrio

Wanneer krijg je nou de kans om in een cabriolet te rijden? Een convertible is een leuke auto om de show mee te stelen. Niet alleen kan de fotograaf mooie foto’s maken van jullie in de auto (achter het stuur zittend, liggend met de voeten uit het “raam” hangend), maar ook zien de bruidsgasten jullie al mooi aankomen. En een cabrio is natuurlijk ook heerlijk tijdens een zomerse bruiloft.

Anne-Lise Heinrichs

Afbeelding: Anne-Lise Heinrichs

Limousine

Helemaal extravagant is een limousine. Wel is dit een gezellig vervoermiddel omdat een aantal gasten mee kan rijden. Let wel op dat door de lengte een limo niet elk straatje in kan rijden. Binnen de limousines bestaan ook weer verschillende stijlen. Van Hummers tot roze auto’s en van sportieve tot klassieke wagens; je kunt het zo gek niet verzinnen of er bestaat een limousine-variant van.

Lars Plougmann via Flickr

Beeld: Lars Plougmann via Flickr

Joe Shlabotnik via Flickr

Foto: Joe Shlabotnik via Flickr

You may also like

Meer: Trouwvervoer