Duurzaam gouden trouwringen

Misschien wel de belangrijkste aanschaf voor je huwelijk is wel jouw trouwring. Daar mag je – hopelijk – de rest van je leven van genieten. Bij het uitzoeken van trouwringen kun je ervoor kiezen om voor een duurzaam sieraad te gaan.

In Nederland kennen we het Fairmined keurmerk voor fairtrade goud van stichting Max Havelaar. Onder andere Prins Jaime heeft hiervan trouwringen laten maken. Internationaal gezien is er ook het Oro Verde keurmerk. Naar deze keurmerken kun je dus vragen bij jouw juwelier. Maar als je bij jouw juwelier geen duurzaam goud kunt kopen zijn er gelukkig ook duurzame trouwringmerken.

Trouwringen in Fairtrade goud - Beeld: Indiva

Trouwringen in Fairtrade goud – Beeld: Indiva

Indiva

Goudsmid Astrid Hut van Indiva ontwerpt trouwringen in wit- of geelgoud gemaakt van Fairtrade goud, met of zonder diamant of edelsteen. De trouwringen worden voorzien van het Max Havelaar keurmerk voor fairtrade goud. Bij de trouwringen wordt een fotoboekje geleverd waarin te zien is hoe de trouwringen gemaakt worden en wat de keuze voor Fairtrade goud betekent voor de mijnwerkers.

GoLDLFABRIK

In de online shop van GoLDFABRIK vind je handgemaakte unieke sieraden van internationale ontwerpers. Alle ontwerpers zijn licentiehouders van Stichting Max Havelaar, die het Fairtrade en Fairmined keurmerk uitgeeft in Nederland. Alle ontwerpen hebben iets unieks, zoals een ongewoon patroon of een grillige lijn.

Atelier LUZ

Atelier LUZ is licentiehouder van Max Havelaar en officieel gecertificeerd om met Fairtrade goud te werken. Dat betekent dat alle trouwringen die het atelier verlaten van eerlijk goud zullen zijn. Dat is ook mogelijk voor diamanten. Deze zullen gecertificeerd zijn via de Jeweltree Foundation.

Houd je meer van zilver of heb je een beperkter budget? Sinds kort is het ook mogelijk om trouwringen van eerlijk en ecologisch gewonnen zilver te laten maken.

You may also like