Vintagebruiloft

‘Vroeger was alles beter.’ Wie verlangt naar het verleden, naar de jaren ’50 en ’60, kan dat zeker ook toepassen bij een bruiloft. Maar hoe pas je dat het leukste toe?

Een typemachine als gastenboek en decoratie in één geef je een vintage gevoel aan jullie bruiloft.

Foto: Selena N. B. H. via Flickr

Foto: Selena N. B. H. via Flickr

Combineer kalligrafie-lettertypes met simpele blokletters op jullie uitnodiging.

Kant op een bruidspaar doet erg vintage aan.

Foto: aalphotos via Flickr

Foto: aalphotos via Flickr

En een taarttopper met vintage vlaggenlijn past hier perfect bij!

Cocktails zijn een leuk onderdeel voor een receptie. Daarnaast geven ze ook een vintage-gevoel, zeker als ze geserveerd worden in kristallen en geslepen glazen. Een cocktailkaart mag ook niet ontbreken op de tafel, en is meteen een unieke versiering met vintage uitstraling voor de locatie.

Afhankelijk van de tijdsperiode kiezen vintage bruiden voor bepaalde jurken. Je kunt denken aan een kortere of tea lenght (cocktail)jurk als je denkt aan de jaren ’40 en ’50. Qua accessoires denk je aan schoenen met middelhoge hakken en een bandje over de wreef, handschoenen en eventueel een hoedje of hoofdaccessoire in plaats van een sluier.

Beeld: Bryan Minear via Flickr

Beeld: Bryan Minear via Flickr

Foto:  neil.inglis via Flickr

Foto: neil.inglis via Flickr

Maak een vintage bruiloft helemaal af met een antieke auto. Het tijdperk van jouw trouwdag is bepalend voor het vervoer. Een jaren ’40 en ’50 bruiloft vraagt om een oude Cadillac, Ford of Cevrolet.

Foto: Seth Anderson via Flickr

Foto: Seth Anderson via Flickr

Muziek uit de jaren ’40 en ’50 werd begeleid door orkesten. Hierdoor zijn er veel instrumentale muziekstukken die passen bij een vintage bruiloft. Denk aan de jazzmuziek van The Ramblers (een Nederlandstalige muziekband), de Rock’nRoll van Elvis Presley en de Swingmuziek van Frank Sinatra. Meer hedendaags zijn Caro Emerald en Adele.

Caro Emerald Beeld: Rinse Fokkema via Flickr

Caro Emerald
Beeld: Rinse Fokkema via Flickr

Adele Foto: nikotransmission via Flickr

Adele
Foto: nikotransmission via Flickr

You may also like