Sprookjesbruiloft

Iedere bruid wil zich wel een beetje een prinses voelen. Waarom zou je dat dan niet als thema voor jouw bruiloft kunnen nemen?

GettysGirl4260 via Flickr

Foto: GettysGirl4260 via Flickr

Look & feel

Bij een sprookjesbruiloft kun je denken aan pastel- en poedertinten, van zachtgeel tot mintgroen en roze. Als themaondersteunende objecten kun je denken aan een koets, een glazen muiltje of een kasteel.

Javcon117* via Flickr

Foto: Javcon117* via Flickr

Bruidstaart

Het is misschien een beetje over de top, maar je kunt jouw bruidstaart in de vorm van een kasteel laten maken. De bakker kan dan twee kleine figuurtjes maken die op jullie lijken en deze ergens op één van de lagen van het kasteel zetten.

Rexness via Flickr

Beeld: Rexness via Flickr

Trouwjurk- en pak

Bij een prinses hoort ook een prinsessenjurk. Het meest voor de hand liggende ontwerp is een jurk met een strak lijfje en een wijduitlopende rok zoals een baljurk. Disney Bridal verkoopt ook trouwjurken geïnspireerd op de Disney-prinsessen. Ook kun je je laten inspireren door de trouwjaponnen van de (hedendaagse) prinsessen.

Mathilda Samuelsson via Flickr

Afbeelding: Mathilda Samuelsson via Flickr

Faylyne via Flickr

Foto: Faylyne via Flickr

De bruidegom kan natuurlijk niet achter blijven. Hierbij kan je denken aan een uniform in zwart of wit, zoals de uniformen die prinsen bij officiële gelegenheden dragen.

Dan Catchpole via Flickr

Beeld: Dan Catchpole via Flickr

Vervoer

Eigenlijk kun je er bij een sprookjeshuwelijk niet onderuit; voor een perfecte bruiloft reis je met een koets. Je kunt uiteraard kiezen voor een paard en wagen zoals we op Prinsjesdag zien, maar wie helemaal voor de ultieme sprookjesbruiloft gaat kiest voor een glazen koets.

Ash Berlin via Flickr

Beeld: Ash Berlin via Flickr

Locatie

Een sprookjesbruiloft is pas echt een spookje wanneer het zich afspeelt in een kasteel. Nederland kent een aantal kastelen en landgoederen die elk te huur zijn voor trouwerijen. Denk bijvoorbeeld aan Huis ten Donk in Ridderkerk, kasteel Montfort in Utrecht, Chateau St. Gerlach in Valkenburg of Bilderberg Landgoed Lauswolt. Voor een overzicht van alle kasteel-trouwlocaties kijk je op Toptrouwlocaties.nl.

Chateau St. Gerlach. Foto: FaceMePLS via Flickr

Chateau St. Gerlach.
Foto: FaceMePLS via Flickr

You may also like