Hippiebruiloft

‘Vroeger was alles beter.’ Wie een relaxte, natuurlijke trouwdag wil, zit goed met een hippiebruiloft. Van Volkswagen busjes tot bloemen, wat komt er kijken bij een hippie trouwerij?

Beeld: maria del carmen gomez via Flickr

Beeld: maria del carmen gomez via Flickr

Look & feel

Er zijn verschillende soorten vintage trouwerijen, afhankelijk of je voor een bepaalde tijdsgeest kiest of niet. Het kleurenpalet is niet fel en er zijn veel bruintinten.

Beeld: Peter Pawlowski via Flickr

Beeld: Peter Pawlowski via Flickr

Trouwjurk- en pak

Een hippiebruid gaat voor een lange, rechtvallende jurk van een soepele stof. Er werd in de jaren ’70 vaak teruggegrepen naar de Victoriaanse mode met hooggesloten kanten halslijnen en lange (kanten of chifonnen) mouwen. Draag sandalen en doe een bloemenkrans om je hoofd voor het “flower power” gevoel, of draag een grote flaphoed en ga blootsvoets met voetsieraden. Mannen dragen een driedelig pak in grijs, blauw of bruin, of kiezen voor een wijde kaftan met (spijker)broek.

Foto: Faylyne

Foto: Faylyne via Flickr

Beeld: outreachr.com via Flickr

Beeld: outreachr.com via Flickr

Vervoer

Maak een vintage bruiloft helemaal af met een antieke auto. Het tijdperk van jouw trouwdag is bepalend voor het vervoer. Een echte hippiebruiloft uit de jaren ’60 en ’70 kan niet zonder een VW busje, terwijl een jaren ’40 en ’50 bruiloft vraagt om een Rolls Roys.

Beeld: lifelikelife via Flickr

Beeld: lifelikelife via Flickr

Muziekkeuze

Grote namen in de muziekindustrie waren The Mammas and the Pappas met hun protestmuziek, The Beatles en hun psychedelische platen, Jimi Hendrix met zijn gitaarkunsten Simon & Garfunkel met hun rustige muziek.

Beeld: Joep Haupt via Flickr

Beeld: Joep Haupt via Flickr

You may also like