Alternatieven voor rijst gooien

329views

Wist je dat het op veel plaatsen niet toegestaan is om met rijst te gooien naar het nieuwbakken echtpaar? De troep die het veroorzaakt is een doorn in het oog van veel gemeentes, en daarom is het niet toegestaan om zowel rijst als confetti en andere zaken te gooien. Ook glijden er helaas wel eens mensen uit over de korrels. Jammer, want het gooien van rijst zou geluk, vruchtbaarheid en overvloed afdwingen. Maar wat zijn leuke alternatieven? Wij geven jou de leukste en origineelste ideeën:

Wedding Wands

Zwaaistokjes roepen misschien wel de associatie met toverstafjes op, maar geven eigenlijk een zeer originele touch aan jouw huwelijk. En door het materiaal kun je de stokjes aanpassen aan jouw thema.

Koop op Langzalzeleven.com romantische witte Wedding Wands en zwaaistafjes in diverse kleuren of ha zelf aan de slag in vrije uurtjes óf op een vrijgezellenfeestje. Doe inspiratie op via het Ribbon Wands bord op pinterest.com en bekijk dit filmpje:Sterretjes

Wanneer het echtpaar op een laat tijdstip de locatie verlaat, en zeker in de korte maanden zo rond de feestdagen, is het leuk om sterretjes aan te steken. Niet alleen ziet dit er gaaf uit voor een fotograaf, maar ook geeft het een magisch effect!

Foto: Epic Fireworks via Flickr

Foto: Epic Fireworks via Flickr

Vogelzaad

Vogelliefhebbers hebben met vogelzaad een leuk alternatief voor rijst. Niet alleen wordt dit door de natuur zelf opgeruimd, ook geeft het hetzelfde effect als rijst. Deel kleine puntzakjes uit en laat de gasten dit vanuit het zakje gooien.

Helikopter blaadjes

Wie kent ze niet? De helikopter blaadjes die in de herfst van esdoorns vallen geven een mooi natuurlijk effect. Perfect voor een herfstbruiloft! Verzamel de blaadjes en laat ze, net als bij het vogelzaad, vanuit puntzakjes gooien. Het neerdwarrelende effect is bijna sprookjesachtig!

Papieren vliegtuigjes

Wie een reisthema heeft, of voor een bruidspaar bestaande uit een stewardess en/of piloot, is het leuk om papieren vliegtuigjes te gooien. Laat kinderen voor de bruiloft zelf knutselen met jouw themakleur(en) of maak een tafeltje waar jouw gasten kunnen vouwen.

Bellenblaas

Wie graag een rommelvrije en sprookjesachtige uittocht wil heeft een perfecte oplossing in bellenblaas. De belletjes kunnen zelfs door de allerkleinsten gebruikt worden, en zo wordt iedereen betrokken bij dit onderdeel.

Foto: Andrew Morrell

Foto: Andrew Morell via Flickr

Je koopt speciale trouwbellenblaas in de vorm van bijvoorbeeld trouwtaarten champagneglazen op trouwen-feestartikelen.nl, maar een DIY-bruid kan ook kant-en-klaar gekochte bellenblaas customizen met een eigen label, of helemaal zelf aan de slag gaan met de tutorial op emmalinebride.com of bridalgown.blogspot.nl. Let wel op met blazen: sommige kledingmaterialen kunnen niet tegen bellenblaas!

You may also like