Vingerafdrukken gastenboek

727views

Altijd uniek is een schilderij gemaakt van vingerafdrukken. Het leuke is dat je echt iets persoonlijks van iedereen hebt, en dit is ideaal voor gasten die geen idee hebben wat ze nou in een gastenboek moeten schrijven. Er zijn heel veel varianten hierop te verzinnen, maar de basis is altijd hetzelfde.

Om te beginnen moet je een idee hebben. Soms kan dat gelinkt zijn aan de thema van de bruiloft, maar soms ook aan het seizoen of gewoon aan een mooi plaatje. Zo kun je bij een kerstbruiloft denken aan een kerstboom (met de afdrukken als ballen), tijdens de lente aan een weideveld (met de vingers als bloemetjes) en tijdens de herfst aan een boom. Ook leuk is een kussend paar met ballonnen of een pauw met een imposante staart.

Het begin is een wit vel met daarop de namen van het bruidspaar en de trouwdatum, plus de basis van het kunstwerk. Bij een boom is dat de stam met takken, bij de pauw het lijf. Je kunt zelf een ontwerp tekenen, maar bij fingerprinttree.co.uk en zazzle.nl vind je mooie afbeeldingen op canvas of poster. Google of kijk op Etsy ook gerust naar “vingerafdruk gastenboek” en “fingerpring guest book”, want wie weet vind je zo een mooi basisontwerp. Bij de-stempelwinkel.nl koop je speciale “stempelkussentjes”. Voor pauwen ga je voor blauwe, paarse, gouden en groene stempelkussens, terwijl bij het kussende paartje rode en roze stempels leuk zijn, en een boom getooid kan zijn met diverse groene of juist rode en oranje bladeren. Eventueel kunnen gasten hun naam erbij schrijven, maar dit kan te druk worden.

Als finishing touch kun je een mooi wit passe-partout rondom het kunstwerk plaatsen en het geheel in een zwarte fotolijst plaatsen. En klaar is een mooi kunstwerk dat herinnert aan een zeer speciale dag!

You may also like