Gitaar gastenboek

Een rock-’n-roll bruiloft is niet compleet met een gitaar. Daarom is het erg leuk om dit instrument ook voor het gastenboek te gebruiken. Ook een idee als de bruid of bruidegom gitaar speelt.

Foto: Sloan Photographers

De basis is simpel: je neemt een tweedehands gitaar. Een oud exemplaar kun je per toeval tegenkomen in de kringloopwinkel, maar makkelijker is het om rond te vragen óf om op marktplaats te zoeken. Voor iets meer dan een tientje kom je al een gebruikte gitaar tegen.

Heeft het bruidspaar een bepaalde kleursmaak? Dan kun je de gitaar nog schilderen of spuiten met verf. Wit is altijd een mooie kleur omdat het een typische trouwkleur is, maar zwart kan ook erg mooi zijn. Ook de kleur van de bruiloft, zoals rood of paars, kan hiervoor gebruikt worden.

Vervolgens laat je de gasten iets met viltstift erop schrijven. Dat kan een naam zijn, maar ook een wens. Op een houtkleurige gitaar is een zwarte stift mooi, maar bij een zwart exemplaar is een witte of zilveren stift beter te lezen. Thuis kan het bruidspaar de gitaar ophangen aan de schouderband of op grote haken.

You may also like