Tenue de Ville

477views

Tenue de Ville is de Franse benaming voor stadskledij, maar laat je niet verwarren door deze term. Bij Tenue de Ville moet je denken aan nette kleding voor overdag. Draag dus geen avondkleding! Al is dit de minst formele dresscode, hij is alles behalve casual! Al hoewel de regels in de loop der jaren wat losser zijn geworden, zijn er nog steeds een aantal dingen die Tenue de Ville kenmerken.

Foto: yourwayoflife.nl

Foto: yourwayoflife.nl

Tenue de Ville voor vrouwen

Voor vrouwen zijn er een aantal stelregels. Je draagt minstens twee delen. Draag je dus een jurk, dan gaat daar altijd een jasje met langere mouwen overheen. Een mantelpakje is ook een optie. Vroeger moest dit met een blouse, maar nu is een nette top ook prima.

Tenue de Ville is een degelijke dresscode. Daarom dienen rokken tot over de knie vallen. Te allen tijde dragen vrouwen een panty bij een rok. Een broekpak is ook een optie. Een tas mag niet opvallen zijn, dus met een enveloptas of clutch zit je goed. Een hoed mag ook bij deze outfit, maar is geen must.

Als stijlvoorbeeld zijn de royals erg geschikt. Kijk naar hun outfits voor Koninginnedag en openbare gelegenheden overdag en je krijgt een idee wat je aan kunt trekken. Ook de pakjes van Chanel geven een goed voorbeeld.

Tenue de Ville voor mannen

Zoals bij alle dresscodes draagt de man een pak. Zowel een maatpak als een kant-en-klaar pak zijn geschikt. Eventueel mag er een gilet bij gedragen worden, als alle onderdelen maar van dezelfde stof en kleur zijn. Als jasje draagt de man een colbert.

Strepen mogen, mits subtiel. Het overhemd en verplichte stropdas mogen wel opvallen, zowel qua kleur als patroon. De sokken passen bij het pak en dus niet altijd bij de schoen. Deze hoeft niet zwart te zijn.

Mannen hoeven in het algemeen niet de winkel in voor een Tenue de Ville-outfit, want waarschijnlijk hangt een dergelijk pak al in de kast. Een stijlvoorbeeld is hierbij dus niet noodzakelijk.

You may also like

Meer: Dresscode