Cocktail

Van oudsher kleedde men zich in het begin van de avond om voor een cocktail voorafgaand aan het diner. Vandaar de naam Cocktail Attire. Het cocktailjurkje is erg bekend, dus voor vrouwen is het makkelijker te bedenken wat aan te trekken dan voor mannen. Erg makkelijk: je moet er feestelijk uitzien.

Dresscode cocktail voor vrouwen

Het eerder genoemde cocktailjurkje is dé outfit bij stek voor deze dresscode. Over het algemeen is dit een nette, korte jurk van een luxe stof. Soms is de rok wijduitlopend en soms is het een kokerrok. Te veel decolleté moet vermeden worden. Een handige stelregel is deze: óf bloot van onder, óf bloot van boven. Gunt de jurk een kleine blik in het decolleté? Dan dient de rok tot de knie te komen. Met een hoge halslijn kan de rok iets korter zijn.

Fopto: Xubangwen (Flickr)

Met een Little Black Dress zit je als vrouw altijd goed. Dan kun je uitpakken met opvallende sieraden zoals een parelketting of costume jewelery. Maar je kunt ook uitpakken met een glanzende stof, een bewerking zoals pailletten of een opvallende kleur. Voel je je niet zo op je gemak in zo’n jurk? Dan kan een mantelpak eventueel ook. Een goed paar hakken is een must.

Dresscode cocktail voor mannen

Over het algemeen dragen mannen bij Cocktail Attire een pak van een donkere stof, zoals zwart, donkerblauw- of donkergrijs. Eronder dragen ze een wit of effen overhemd met een simpele stropdas. Ook mag een pochet niet ontbreken. Hoe je dat borstzakdoekje vouwt, lees je op belgiandandy.be.

Als de gelegenheid iets minder formeel is, kan eventueel of het jasje uitgedaan worden, óf de stropdas. Voor een geraffineerde look draag je manchetknopen en een mooi horloge, al verbied de traditionele een uurwerk omdat het suggereert dat je kijkt wanneer je weer weg mag gaan.

You may also like

Meer: Dresscode