Black Tie

786views

Over het algemeen komt hij vooral in de chiquere kringen voor. De black tie heeft zijn naam verkregen door de zwarte das (die wij vlinderdas noemen) die de heren dragen.

Foto: Stacey Huggins via Flickr

Foto: Stacey Huggins via Flickr

Black Tie voor vrouwen

Dames: je mag uitpakken. De lange avondjurk kan uit de kast getrokken worden, mits hij een subtiel decolleté heeft. Het moet stijlvol blijven. Hierbij draag je sieraden die niet te opvallend zijn. Halflange handschoenen zijn een must, maar mogen uitgetrokken worden voor een hapje eten. En tegenwoordig dragen maar weinigen handschoenen bij deze dresscode. Vind je een avondjurk écht teveel van het goede, of wil je niet investeren in een lange jurk? Dan volstaat een cocktailjurk in sommige gevallen ook. De etiquette gebiedt dat als er sprake is van een diner, een avondjurk gedragen wordt. (Halflange) handschoenen, een simpel tasje en hakken maken de look compleet.

Black Tie voor mannen

Nee, een pak voldoet niet voor de Black Tie dresscode. Hierbij draag je een smoking, dus een zwart colbert met sjaalkraag of glanzen revers. De pantalon heeft een satijnen bies op de zijnaad. Een wit smokingoverhemd (met geplisseerd voorpand) met opstaande kraag of overhemd met zwarte das mogen hierbij gedragen worden. Als de dresscode Black Tie optional zegt, mag je dus eventueel de das weglaten.

Een das strikken is even wennen, maar wie heeft er ook niet een stropdas leren strikken? Het is in ieder geval mooier en chiquer dan een kant-en-klare das! In dit filmpje leer je stap voor stap hoe een das strikt:
Een stijlvoorbeeld bij uitstek is James Bond, al draagt hij geen smokingbroek. Ook de filmsterren dragen op de rode loper vaak een Black Tie outfit.

You may also like

Meer: Dresscode