Cupcakes als bruidstaart

Sinds cupcakes overgewaaid zijn vanuit de VS zijn ze niet meer weg te denken. Helemaal trendy in bruidsland is een taart gemaakt van cupcakes. Net zoals een gewone bruidstaart ziet dit eruit als een drielaags taart.

Cupcakes: tijdsbesparend

Met cupcakes bespaar je een hoop tijd en moeite op de grote dag. Er hoeft niets aangesneden te worden en je kunt eenvoudig rekening houden met allergieën; deze cupcakes kunnen gewoon apart staan. Verder heeft iedereen een eigen gedecoreerde minitaartje wanneer je kiest voor cupcakes. Wie toch iets aan wil snijden als bruidspaar kan ervoor kiezen om van de kleinste en bovenste laag toch een taartje maken, misschien wel in de vorm van een cupcake.

Merengue Bake Shop via Flickr

Foto: Merengue Bake Shop via Flickr

Cupcakes kunnen gemakkelijk gebakken worden door familie of vrienden. En met cupcakestandaarden, te koop bij onder andere Xenos.nl en Deleukstetaartenshop.nl, of etagères kan iedereen zelf een cupcaketaart maken. Uiteraard kunnen de meeste (banket)bakkers hier ook mee aan de slag!

Cupcakes als aanvulling op bruidstaart

Wie niet kan kiezen tussen een traditionele bruidstaart en de moderne cupcakes heeft niets te vrezen. Cupcakes zijn ook een mooie aanvulling op een taart die simpelweg niet groot genoeg is. Met cupcakes maak je dan een mooie uitgewaaierde opstelling.

Clever Cupcakes via Flickr

Beeld: Clever Cupcakes via Flickr

Soorten cupcakes

Er zijn verschillende soorten cupcakes. De basis kan een “gewoon” cakeje zijn, maar ook kunnen de cupcakes gevuld zijn. Er ter decoratie kun je niet alleen kiezen voor de bekende frosting in de vorm van een toef, maar zin er ook talloze mogelijkheden met marsepein, botercrème en/of kleine figuurtjes op prikkertjes.

Cooking Cinderella via Flickr

Beeld: Cooking Cinderella via Flickr

Dus of je nou gaat voor een cupcakestandaard gevuld met cakejes of cupcakes als aanvulling op een bruidstaart, met cupcakes geef je een eigentijdse draai aan de traditionele bruidstaart.

You may also like