Welke bruidsjurk voor jouw figuur?

Op de foto’s van bruidsmerken zien de trouwjurken er altijd beeldig uit op het model. Maar welke trouwjurk staat jou beeldig met jouw figuur? En welke soorten bruidsjurken kun je beter vermijden? Want iemand met een stevige heuppartij hoeft heus niet alleen maar een cupcake-achtige jurk te dragen.

Op de mooiste dag van jouw leven wil je er ook op jouw mooiste uitzien. Want laten we wel wezen: de trouwjurk is misschien wel het meest besproken onderdeel van een bruiloft. Maar een lange en formele jurk uitkiezen is wel iets anders dan jeans shoppen.

Emma van bruidswinkel Embrace legt jou aan de hand van dit filmpje uit hoe je de jurk voor jouw figuur vindt:Nog niet genoeg gekregen van de verschillende soorten jurken? Of heb je jouw figuursoort nog niet voorbij zien komen? Bekijk dan deze tips voor peervormige, appelvormige, rondborstige, volslanke en kleinere dames:

Peervormige vrouwen – met een brede onderkant – doen er het beste aan een jurk te kiezen met een A-lijn, dus geleidelijk aan uitlopend. Vooral stevigere stoffen zoals duchesse satijn en tafzijde zijn handige stoffen. Om het smalle bovenlichaam te accentueren kies je voor een V-hals en eventueel dunne bandjes.

Beeld: Counselman Collection

Beeld: Counselman Collection

Appelvormige vrouwen – met een brede bovenkant – kiezen net als peervormige vrouwen voor een A-lijnjurk. De bovenkant mag rijk versierd zijn met kant of andere applicaties om wat meer volume te geven. Een korstachtige top geeft meer vorm. Een V-hals breek de brede bovenkant. Vermijd zoveel mogelijk jurken die strak zijn rondom de bovenbenen zoals trompet- of zeemeerminjurken.

Rondborstige vrouwen: geniet van wat je hebt! Kies voor een rond uitgesneden neklijn of, bij een strapless jurk, een hartvormige neklijn. Leg ook de nadruk op de buste met een ietwat glimmende stof.

Volslanke dames zien er op hun best uit in een empire-jurk. Net onder de taille waaiert de rok in een A-lijn uit. Vermijdt teveel plooien onder de buste. Vooral stoffen die stevigheid bieden zijn aan te raden, en kunnen met een tulelaag met applicaties opgehaald worden.

Foto: Katherine McAdoo (Flickr)

Foto: Katherine McAdoo (Flickr)

Kleinere dames creëren lengte met trompet- en zeemeerminjurken. Of je nou een drukke print wil of niet: alles kan, zolang de print maar niet te groot is. Een verlaagde taille of kuitlange jurken magen kleinere vrouwen nog wat kleiner.

Beeld: fishtail - Missi (Flickr)

Beeld: fishtail – Missi (Flickr)

Bron: sreventplanning.wordpress.com

You may also like