Bruidsmake-up: do’s en don’ts

Geen idee waar je aan moet denken bij een bruidsmake-up? Geen nood! Met deze tips van beforethebigday.co.uk bereid jij je zonder stress voor op de perfecte dag!

Do
Laat je opmaken bij bij de beautyhoekjes in grote parfumerieën. Of je nu zelf jouw make-up aanbrengt, of ervoor kiest om het door een professional te laten doen, het is nooit erg om jouw kennis een beetje te updaten! Neem een kijkje bij warenhuizen zoals de Bijenkorf en parfumerieën zoals Douglas en Paris Ici XL.

Don’t
Gebruik op de ochtend van jouw producten niet voor de eerste keer. Misschien krijg je wel een allergische reactie, klopt de kleur niet helemaal of vind je de make-up niet prettig aanvoelen.

Do
Laat jouw proefmake-up zo kort mogelijk voor de bruiloft doen. Het heeft geen zin om dit een jaar van tevoren te doen als dat betekent dat je op jouw trouwdag niet meer weet wat je voor ogen had. Ook wil je nog last-minute veranderingen kunnen doen.

Foto: John Hope via Flickr

Foto: John Hope via Flickr

Don’t
Probeer geen gekke revolutionaire looks op de grote dag. Experimenteren is leuk, maar je wilt je vooral comfortabel voelen. Op hun trouwdag moeten bruiden eruit zien als een opgepoetste en mooiere versie van zichzelf, niet als een complete vreemdeling.

Do
Experimenteer twee tot drie maanden voor de bruiloft met professionele wenkbrauwspecialisten en wimperextensions. Zo heb je nog genoeg tijd om alles terug te laten groeien als het niet naar wens is.

Don’t
Ga niet voor een nep bruiningskleurtje twee dagen voor de grote dag. Dit kun je, net als met wimpers en wenkbrauwen, beter een paar maanden van tevoren doen voor de perfect zongebruinde huid.

Foto: Pete Bellis via Flickr

Foto: Pete Bellis via Flickr

Do
Plan de ochtend van jouw trouwdag ruim in. Dit moet jouw visagiste met jouw doen, maar als je ervoor kiest om zelf jouw trouwmake-up aan te brengen kun je je op de tijd verkijken. Neem 2 uur voor jouw make-up en haar. Streef ernaar dat je 30 minuten voor vertrek jouw jurk al aan hebt.

Don’t
Maak je geen zorgen als je je opgemaakt voelt. Niemand zal jouw gezicht van dichtbij bestuderen, en uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Jij moet natuurlijk opvallen op de trouwfoto’s!

Do
Houd rekening met het jaargetijde en de setting. Zomer of winter, binnen of buiten: make-up kan op maat gemaakt worden. Als voorbeeld: een kaarsverlichte bruiloft vraagt om een dramatischere en glitterende make-up, terwijl een zonovergoten dag beter geschikt is voor zachtere maquillage.

Beeld: Kat via Flickr

Beeld: Kat via Flickr

Don’t
Knijp geen puistjes uit en kiest niet dagen voor de bruiloft voor een gezichtsbehandeling. Jouw vigagiste weet prima hoe ze onvolkomenheden weg kan werken, dus laat dit over aan de expert. Gezichtbehandelingen kunnen onzuiverheden naar boven brengen, dus je kunt hiermee jouw huidconditie tijdelijk erger maken.

Do
Maak een bruidmake-up collage. Het kan wat verslavend worden, maar zo leer je al snel wat jouw smaak is qua haar en make-up. ook helpt dit jouw vigagiste en kapster. Pinterest is hiervoor de ideale tool!

Do
Zorg voor een klein tasje met alles voor een kleine opfrisbeurt; foundation, (anti-glans)poeder, mascara, lippenstift en blus zijn essentieel. Schakel jouw bruidsmeisje, ceremoniemeester of getuige in om dit de hele dag bij zich te houden.

Beeld:  John Hope via Flickr

Beeld: John Hope via Flickr

Do
Analyseer jouw huid een paar maanden voor de bruiloft zodat je eventuele problemen aan kan pakken. Dit kan variëren van een goede moisturizer tot een bezoekje aan de dokter: voorkomen is beter dan genezen!

Succes met de voorbereidingen!

You may also like